به گزارش «نماینده»، رهبر معظم انقلاب در دیدار با شورای عالی فضای مجازی، از لزوم حضور فعال، جذاب و تاثیرگذار در فضای مجازی گفته اند. ورود هیات های تجاری و سیاسی از کشورهای مختلف جهان نیز به سوژه مطبوعات ایران تبدیل شده است.
دوران سپریشده فرمانده/ «عمو بانکی» جای «جمشید بسمالله» نشست/ زنجانی را علنی محاكمه كنيد
روزنامه اصلاح طلب شرق در گزارشی به چند برهه از زندگی احمدی مقدم در سال های مختلف پرداخته و تحلیلی از اظهارات اخیر او که خبرساز نیز شد، ارائه داده است. "دوران سپریشده فرمانده"، تیتر این گزارش می باشد: طولانیترین دوران تصدی بر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ را در کارنامه داشت و البته کمحاشیه هم نبود؛ اسماعیل احمدیمقدم که روزهای اول فرماندهیاش با حواشی بسیار آغاز شد و فرجام کارش هم چندان بیحاشیه نبود. سخنان اخیر او در گفتوگو با ماهنامه «عصر اندیشه» را برخی تکذیب کردند و برخی هم آن را واقعیاتی قلمداد کردند که در دوره کنارهگیری بیان میشود. سخنانش با تکذیبهای بسیاری از این سو آن سو روبهرو شد و البته خودش گفت دراینباره سخن نمیگوید و تأمل میکند تا گردوغبارها فروکش کند. اما این تنها حواشیِ مربوط به سردار نبود. شاید بتوان گفت او بهدلیل مسئولیت بر نیروی انتظامی در مقطع زمانی خاص دورانی سخت را سپری کرد، اما باز این هم تنها بخشی از ماجراست. این اواخر و پیش از حضور تلویزیونیاش، کمتر در انظار دیده میشد و حتی شایعه بازداشت و بازجویی از او بر سر زبانها افتاد و البته این هم تکذیب شد، اما اسماعیل احمدیمقدم کیست و از کجا وارد سپهر سیاسی ایران شد؟
" «عمو بانکی» جای «جمشید بسمالله» نشست"، عنوان گزارش اقتصادی شرق از سه نرخی شدن ارز در دولت یازدهم است: آخرین روز مهر سال ٩١، محمدرضا رحیمی، معاوناول رئیسجمهور وقت، در جمع خبرنگاران از بازداشت جمشید بسمالله خبر داد و او را عامل اختلال در بازار ارز ایران دانست. رحیمی ادعا کرد جمشید بسمالله روی چهارپایه میایستد و قیمت ارز را تعیین میکند. حالا برخی افراد که به گفته فعالان بازار از عوامل بانکی هستند بعضی از ساعات روز در بازار حاضر شده و نرخ سوم بازار را تعیین میکنند. البته اینبار از چهارپایه خبری نیست، اما یک دستگاه کارتخوان (پوز) همیشه کنارشان هست و کارت ملیها را هم چک میکنند. میگویند قبلا یک خطی (یکمیلیون) یا دو خطی دلار عرضه میکردند، اما حالا مشخص نیست چرا میزان آن را به ٣٠٠ تا ٤٠٠هزار دلار در روز کاهش دادهاند. حدود هفت، هشت ماهی است که حضور دولتیها به حضور فردی مبدل شده و در واقع طیف جدیدی از دولتیها یا همان پارسیانیها وارد بازار شدهاند. ناگفته نماند چندان اصراری هم ندارند هر روز در بازار حاضر شوند. گویا تنها زمانی وارد عمل میشوند که دلار نزدیک به سههزارو ٣٠٠ تومان شده است و کاری به نرخ دلار زیر این قیمت ندارند. حالا که دلار سههزارو ٤٠٠ تومان را تجربه میکند، حضورشان دائمی شده و اصرار دارند هر روز در برخی ساعات روز خودنمایی کنند. برخی از فعالان بازار البته میگویند هر وقت بازار نوسانیتر میشود، نرخگذاریشان چندبار در روز میشود. رئیس انجمن سکه و صرافی تهران نیز چندی پیش در یک نشست خبری از ارز سهنرخی خبر داده بود و علت آن را حضور عاملان بانکی یا همان پارسیانیها در بازار ارز برشمرده بود.
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان "زنجانی را علنی محاكمه كنيد"، به نقل از چند نماینده و وکیل خواهان برگزاری دادگاه علنی بابک زنجانی در ۱۱ مهر شده است: تا چشم برهم بزنیم ١١ مهر هم میرسد و «بابک زنجانی» باید از ارتفاعات اوین راهی دادگاه شده و شاهد روزهای داوری باشد. داوریای که حالا علنیبودن و غیرعلنیبودن آن نامعلوم است و نکات مختلفی درباره آن مطرح میشود. نمایندگان پيگير پرونده در مجلس از ضرورت علنی برگزارشدن دادگاه میگویند و بر حضور در دادگاه زنجانی تأكيد دارند. وکیل پرونده نیز در گفتوگو با «شرق» میگوید: «گرچه هنوز رأی نهایی در این زمینه اتخاذ نشده اما به عنوان وکیل زنجانی بدون شک بر برگزاری علنی دادگاه تأکید داریم». بابک زنجانی نزدیک دوسالی میشود که به زندان افتاده است. نخستین بار بیژن نامدار زنگنه از بدهی دوونیم میلیارد یورویی او به شرکت نفت خبر داد و اینکه او به هر ایرانی ١١٠ هزار تومان بدهکار است.
انحرافی نیافتیم شاید بعدا پیدا کنیم! / هنر تبدیل بدر به شعب ابیطالب! / از شیطان چه خبر؟ منتظریم تشریف بیاورند!
روزنامه کیهان در گزارشی به بررسی اظهارات یوکیا آمانو، دبیرکل سازمان بین المللی انرژی اتمی درباره برجام و فعالیت های ایران پرداخته و تیتر گزارش را "انحرافی نیافتیم شاید بعدا پیدا کنیم! "، برگزیده است: مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اظهاراتی دوپهلو گفت: آژانس عدم انحراف در فعالیتهای هستهای اعلام شده ایران را تایید میکند، ولی نمیتواند در مورد عدم وجود فعالیتهای غیراعلام شده تضمینی ارائه دهد! اظهارات آمانو، بیشتر از آنکه واجد نکاتی منطقی و حتی عقلانی باشد، حکایت از جهتگیری سیاسی و رویکردی خصمانه است. به لحاظ حقوقی، اصل بر برائت است و نمیتوان با اظهاراتی از این دست، اصل برائت را بر اصل مجرمیت تغییر داد! پذیرش اصل مجرمیت به جای اصل برائت بدین معناست که مثلا شخصی متهم به جرمی شده و مقام قضایی برای کشف حقیقت، دستور میدهد محل اختفای آلات جرم را مورد تفتیش قرار دهند. طبیعتا پس از آنکه ماموران مربوطه، چند بار محل مورد نظر و سایر اماکن مورد تردید را گشتند و چیزی نیافتند، هر عاقلی اینگونه حکم میدهد که شخص متهم، بیگناه است.
"هنر تبدیل بدر به شعب ابیطالب! "، عنوان یادداشت روز کیهان در بررسی اقدامات خرابکارانه آمریکا در جهان، منطقه و در تقابل با ایران است: در واقع آنچه امروز دولت آمریکا با شیادی به عنوان امتیاز به دولت آقای روحانی میفروشد، تعهدی بود که از سر نیاز در سال ۱۳۹۱ مطرح کرده و پادشاه عمان را واسطه قرار داده بود. جالب اینکه دکتر صالحی در مصاحبه با ویژهنامه روزنامه ایران (۱۳ مرداد ۹۴) پس از بیان روند نامه اوباما و اعلام بیاعتمادی رهبر معظم انقلاب و سپس تأکید معظمله مبنی بر اتمام حجت که منجر به ۲ دورمذاکره در سال ۹۰ و اسفند ۹۱ در عمان میشود، میگوید: «]پس از انتخابات خرداد [۹۲ آقای روحانی وقتی در جریان جزئیات این مذاکرات قرار گرفتند، برایشان باور پذیر نبود... وقتی گزارش مکتوب و شفاهی را دادم آقای روحانی در ابتدا خیلی با تعجب برخورد کردند و برایشان باورکردنی نبود.» (بگذریم که آقای هاشمی با بیانصافی میگوید دولت سابق چون پشتوانه مردمی نداشت نتوانست از این فرصت مذاکره استفاده کند؛ انگار که مثلا ۲۴/۵ میلیون رأی رئیسجمهور سابق حقالناس و رأی مردم نبود و مثلا ۱۸ میلیون رأی رئیسجمهور فعلی رأی مردم است!)
کیهان در خبری با عنوان "از شیطان چه خبر؟ منتظریم تشریف بیاورند! "، به اظهارات رحمانیان، مدیرمسئول شرق در زمینه رابطه با آمریکا اشاره کرده است: مدیر یک روزنامه غربگرا ابراز امیدواری کرد سفارت آمریکا در ایران در میان مدت بازگشایی شود. سایت آریا ضمن مصاحبهای تریبون را به مدیر روزنامه شرق (مهدی رحمانیان) سپرد تا همزمان با هشدار مکرر رهبر معظم انقلاب مبنی بر تقلای استکبار برای گشایش دفتر حافظ منافع و... بگوید گشایش سفارت ایران و آمریکا دور از انتظار نیست(!)رحمانیان درباره روابط ایران و آمریکا پس از توافق هستهای گفت: در کوتاه مدت در مناسبات ایران و آمریکا اتفاق خاصی نخواهد افتاد. البته در دوره اوباما یک اتفاقاتی خواهد افتاد اما شاید اتفاق برجسته و مهمی نباشد مانند موضوع انگلیس که به گشایش سفارت در تهران کشیده شد به این گستردگی نباشد. اما قطعا فضایی ایجاد خواهد شد که با بهبود روابط در حوزههایی پیش برویم و نهایتا دور از ذهن نیست که سفارت کشورها باز شود چون کوبا پس از ۵۰ سال سفارتها را باز کردند ما هم در نهایت در یک دوره میان مدت به یک تفاهمی خواهیم رسید.
رمز جدید هجمه به هاشمی! / تنها باید سکوت کرد / اصولگرایان سراسیمه اند
روزنامه اصلاح طلب آرمان، ارگان رسانه ای حزب کارگزارن به دفاع از هاشمی رفسنجانی در مقابل اتهامات وارد شده به مهدی هاشمی پرداخته و تخریب آیت الله را به بهانه مهدی به انتخابات مربوط ساخته است. " رمز جدید هجمه به هاشمی! " عنوان این گزارش است: این روزها از هرفرصتی برای تخریب هاشمی استفاده میکنند. اگرچه هنوز مشخص نیست گناه آیتا... چیست اما مخالفان اعتدال این روزها مهدی هاشمی را جدیدترین دستاویز خود برای هجمه به آیتا... قرار دادهاند. مهدی هاشمی فرزند آیتا... هاشمی پس از دریافت حکم ۱۰سال حبس با بدرقه و دعای پدر با پای خود به زندان رفت اما همین امر نیز به مذاق منتقدان آیتا... خوش نیامد. انگار دعا خواندن وی برای پسرش کار نادرستی بوده است. چندی پیش نیز برخی رسانهها سکههای طلای همراه مهدی در زندان را بهانهای برای هجمه به خانواده هاشمی قرار دادند. این در حالی است که سخنگوی رئیس قوهقضائیه اعلام کرد همراه داشتن سکه در زندان ممنوع نیست. روز گذشته نیز برخی از رسانهها به قول خود قصد رمزگشایی داشتند و اعلام کردند: مهدی هاشمی قبل از ورود به زندان با شهرام جزایری دیدار و گفتوگو داشته است. اگرچه مهدی هاشمی این روزها در زندان است و دسترسی به او برای تایید یا تکذیب خبر ممکن نیست اما آنچه باعث تعجب است فضاسازی بعد از رفتن مهدی هاشمی به زندان است. فرضا که چنین خبری صحت داشته باشد آیا مهدی هاشمی ممنوع الملاقات است یا شهرام جزایری؟ سوال دیگری که پیش میآید اینکه چرا طیف سیاسی مخالف هاشمی قصد دارد برای مبارزات سیاسی خود خانواده آیتا... هاشمی رفسنجانی را درگیر کند؟
"تنها باید سکوت کرد "، عنوان یادداشتی است از صادق زیباکلام که از منتقدان بندهایی از برجام و مذاکرات هسته ای خواسته که سکوت کنند و حرفی نزننند: از منتقدان مذاكرات هستهاي خواهش ميكنيم همانطور كه در شش سال مذا كره در زمان دولت قبل سكوت كردند و مجلس يك بار در آن زمان از آقاي جليلی نپرسيد كه در طول مذاكرات روي چه چيز مذاكره صورت ميگيرد، الان هم مانند گذشته سكوت اختيار كنند و اجازه دهند كه اين پرونده به سرانجام برسد و گره كور هستهاي که در زمان آقاي احمدينژاد زده شده بود با صبر و بردباري و دقت آقاي ظريف بازشود. واقعيت اين است تيم مذاكره کننده هستهاي کشورمان و طرفداران دولت بايد درباره اينگونه اظهارات سكوت كنند تا فرجام برجام در مجالس دو طرف مشخص شود و بار اين پرونده از دوش دولت و مردم برداشته شود. ديروز شخصا در جمع اساتيدي بودم كه اصل مذاكره و توافق وين را رد ميكردند و اين توافق را توافق خوبي نميدانستند ...يك روز هم مانند منتقدان داخلی دولت و روند مذاکرات عنوان ميكنند كه تيم فعلي كاري انجام نداده و ايستادگي آنها بوده كه پرونده هستهاي را پيش برده است. لذا بايد در مقابل اظهارات اين افراد سكوت كرد و اظهارات آنها را پذيرفت تا برجام به فرجام برسد.
جلال جلالی زاده، عضو حزب منحله مشارکت و نماینده مجلس ششم در مصاحبه با آرمان گفته " اصولگرایان سراسیمه اند" : اصولگرایان در بین خود مشکلات فراوانی دارند به ویژه اینکه مانند گذشته و دوره قبل به پیروزی خود امیدوار نیستند. این است که هر روز با نامهای جدید و ائتلافهای جدید ظاهر میشوند و دچار نوعی آشفتگی و سراسیمگی شدهاند. از طرفی میدانند که اگر همگی تحت یک عنوان وارد صحنه انتخابات شوند با استقبال مردم مواجه نخواهند شد. از سوی دیگر، وضعیتی که امروز میبینیم محصول هشت سال زمامداری و حضور اصولگرایان و جناح راست در راس قوه اجرایی است. این است که امروز تلاش میکنند با به میدان آوردن چهرههایی مانند علی لاریجانی و نشان دادن گرایش آنها به اصلاحطلبان آرای سرگردان را به این افراد جذب کرده و حتی اصلاحطلبانی را که متمایل به وحدت با اصولگرایان معتدل هستند جذب کنند. این افراد خود هنوز در انتخاب راه و مسیری که بتواند منجر به موفقیت در مجلس و کسب آرای مردم شود، سردرگم هستند. اصولگرایان تلاش میکنند در اطرف چهرههای مقبولتر در میان مردم جبهه جدیدی ایجاد کنند اما گمان نمی کنم اصولگرایان بتوانند از موفقیت چندانی برخوردار شوند.
۱۰۰ حق سلبشده/ «انتقادناپذیری» وارد مرحله تازهای شده است/ کدام جنگ؟ کدام صلح؟
روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان "۱۰۰ حق سلبشده"، به بررسی اظهارات مذاکرهکننده سابق هستهای کشور در کمیسیون برجام مجلس پرداخته است: دیروز سعید جلیلی به کمیسیون برجام رفت تا درباره نکات خطرناک آن به اعضای کمیسیون توضیح دهد. طبق روال همیشگی، این سیدحسین نقوی، سخنگوی کمیسیون برجام بود که پس از برگزاری جلسه، محتوای جلسه را روایت کرد. نقوی درباره جلسه صبح دیروز کمیسیون برجام گفت سعید جلیلی با تشریح برخی موارد خطرناک و هزینهساز برجام، تاکید کرد برجام حدود ۱۰۰ حق مسلم هستهای ایران را نادیده گرفته است! نقوی گفت: جلسه هفتم کمیسیون ویژه برجام به ریاست زاکانی و شرکت تمام اعضا تشکیل شد. میهمانان جلسه آقایان جلیلی (دبیرسابق شورایعالی امنیت ملی و رئیس تیم مذاکرهکننده قبلی)، عباسی (رئیس سابق سازمان انرژی اتمی) و باقری (معاون سابق شورایعالی امنیت ملی) بودند. پیرو جلسه قبلی که تاریخچه مذاکرات از نگاه جلیلی و همکارانش بررسی شد در جلسه دیروز محتوای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ از نظر جلیلی و همکارانش مورد بررسی قرار گرفت.
به نظر میرسد رویکرد انتقادناپذیری دولت بعد از جمعبندی مذاکرات هستهای، وارد مرحله تازهای شده است و دولت یازدهم این بار قرار است با شدت بیشتر با منتقدان به ویژه منتقدان هستهای برخورد کند. وطن امروز در یادداشتی با عنوان " «انتقادناپذیری» وارد مرحله تازهای شده است" به این موضوع پرداخته است: این واقعیتی است که هم در خط و نشان صریحی که روحانی در نطق بعد از جمعبندی مذاکرات برای منتقدان کشید و هم در نوع برخوردهای چند وقت اخیر دولت با رسانههای منتقد، خود را نشان داده است. هرچند زمان تبلیغات انتخاباتی، حسن روحانی مدام از آزادی بیان و لزوم تحمل صدای منتقد سخن گفت و حتی بعد از انتخابات هم در سخنرانیها و موضعگیریهای مختلف، دولت خود را دولتی عنوان کرد که خواستار شنیدن صدای منتقدان است و تحمل مخالف را دارد اما اینها صرفا ادعاهایی بود در سخن و آنچه در عمل از سوی رئیس دولت یازدهم تاکنون شاهد بودهایم، با شعارها و ادعاهای وی مغایرت آشکار داشته است به طوری که نوع مواجهه وی با منتقدان و اهانتهای مکرر به آنها، نوع مواجهه با رسانهها و مطبوعات منتقد، نوع مواجهه با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی منتقد و... همگی بیانگر رویکرد خاص دولت یازدهم در قبال منتقدان است. اما به نظر میرسد بعد از جمعبندی مذاکرات هستهای با گروه ۱+۵-که دولت آن را پیروزی بزرگی برای خود عنوان میکند- برخورد با منتقدان نیز رویه تازهای گرفته است و دولت یازدهم بعد از این قصد دارد برخوردهای سرسختانهتری با منتقدان خود داشته باشد و خیلی زودتر از قبل، آنها را از میدان به در کند. در ادامه به مواردی که بیانگر شدیدتر شدن برخوردها با منتقدان هستهای بعد از جمعبندی مذاکرات است اشاره میشود.
"کدام جنگ؟ کدام صلح؟ "، عنوان یادداشت روز وطن امروز است: تلاشها برای قرار دادن نهادهای حقوقی و امنیتی کشور در عمل انجام شده با پرهیز از ارائه گزارش دقیق از مفاد مورد بحث در توافقات، در مراحل مختلف مذاکرات و تاکید بر این موضوع که مجلس حق بررسی و تصویب برجام را ندارد را میتوان آخرین سیاستورزیها برای نجات دیپلماسی محرمانه پرمدعا و کمبازده دولت یازدهم دانست. پیش از این حتی برخی اطرافیان دولت کوشیدند در نقشی پدرسالارانه نسخه اصول سیاست خارجی ایران را یکجا پیچیده و با تمسک به بوقچیان رسانهای غربگرا، «عزت» و «حکمت» را مقابل «مصلحت»، ذبح کرده و به اصطلاح خودشان «جام زهر» به کام «استقلال» کشور جاری کنند و برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را مشابه قطعنامه ۵۹۸ پایان جنگ، تمام شده و قطعی جلوه دهند. اهمیت این تحلیل شترمرغی زمانی مشخص میشود که توجه کنیم تیم دولت، برجام را برای پرهیز از ارائه به مجلس «فاقد امضا و غیرالزامآور» دانست اما در برابر خواست نمایندگان مجلس برای متوازن کردن مفاد بیانیه پایانی مذاکرات وین، توافق را «نهایی»، «امضاشده» و «سندی غیرقابل تغییر» معرفی کرد! در حالی که قانونا مذاکرهکنندگان و حتی شخص رئیسجمهور براساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی بدون اذن مجلس، حق پذیرش تعهدی بینالمللی را ندارند!
نظر شما